• Сертификат ISO 27001: 2005
  • Сертификат ISO 9001: 2008
România România

SAP представя базирано на игра обучение в ЮАР

14/09/2010

SAP представи обучение, базирано на игра за Африканския пазар, което ще допринесе за приемане на бизнес стратегиите и за увеличаване на бизнес уменията на служителите.

Анонсирайки този ход, директорът на SAP Education за ЮАР, Йоан Преториъс, обясни, че тази разработка е инициирана от SAP Education в Претория.

Последното такъв тип обучение е стартирало първоначално в Париж, Франция и сега е достъпно за потребителите и в ЮАР, както и за други страни от контитента.

„Едно от най-големите предизвикателства пред компаниите, които използват софтуера SAP е да получат 100% участие от персонала, а персоналът от своя страна трябва да получи необходимите умения и правилното разбиране за това как и защо да използват системата правилно.", каза Преториъс.

„Симулаторната игра е спечелила признанието си за постигане на тези цели чрез силата на забавата, интерактивния и информативен процес.", добави още той.

Играта се провежда между колеги, като членовете на екипа се разделят на отбори между четири и шест играча, които в последствие се състезават на живо със SAP ERP системата, като управляват виртуални компании. Играта може да се играе над 6/ 12 месеца, включваща целия жизнен цикъл на бизнеса, като всеки от отбора заема своята роля . Играта е проектирана, така че обхваща всички нива на организация, от изпълнителния мениджмънт през целия път към крайния потребител, включващо и назначаване на нови служители.

Крайната цел е да се достигне познаване и разбиране, насърчавне на интеграцията в екипа, увеличаване и доставяне на реално подобряване на производителността.

„Резултатите от някои от ранните пилотни програми са показали значително подобрение в приемането от потребителите, по-добро ниво на разбиарне характер на SAP и увеличаване на познанията относно навигация и опериране със системата", каза Преториъс.

Обикновено се смята, че ученето базирано на игра може значително да ускори трансфера и прилагането на придобитите знания, и че до 2011 г. играта ще се превърне в основен компонент в повечето корпоративни решения за обучение.

Искате да научите повече ? Пишете ни на sales@asap.bg или се обадете на телефон: 02/44751 15