Пет причини, поради които ще намалите разходите си, ако използвате онлайн срещи

Пет причини, поради които ще намалите разходите си, ако използвате онлайн срещи

01/12/15


В наши дни всички компании имат общо помежду си – постоянно търсят начини за намаляване на  разходите си. Независимо колко голям е бизнесът Ви, със сигурност бихте искали да повишите ефективността както на служителите си, така и на процесите в организацията.

Според проучванията най-ангажираните служители, натоварени с бизнес задачи, участват в над 60 срещи месечно. Все още има хора, които вярват в силата на срещите лице в лице, но опитът показва, че осъществяването им невинаги е възможно, особено когато става въпрос за компании с много клонове, глобални клиенти и дистанционно работещи служители. Все повече компании осъзнават, че онлайн срещите са също толкова ефективни, колкото и личните срещи или поне така е в голяма част от случаите.

Ето и 5 от причините, заради които ще успеете да спестите средства, използвайки онлайн срещите.

  1. Можете да използвате само едно приложение, което ще Ви даде възможност за гласов и видео разговор, онлайн чат и т.н. Използвайки само едно приложение за провеждане на онлайн срещи, ще намалите риска от грешки и ще помогнете на служителите си да свикнат по-бързо с неговото използване. По този начин няма нуждата от многобройни обучения за работа и ще спестите време.
  2. Включвайки повече хора във виртуалната сесия, ще намалите общия брой на срещите си. Ако използвате точното приложените, можете да включите много хора в един разговор и ще можете да комуникирате с тях дистанционно, независимо къде се намират. Давайки възможност на служителите си да се свързват, независимо дали са вкъщи или пътуват, ще използвате времето им по-ефективно. А спестеното време, означава по-висока продуктивност.
  3. Намалявате броя на пътуванията. Според проучванията, една лична среща, в която трябва да участват 5 души струва седем пъти повече от аудио конференция и три пъти повече от видео връзка. С опции като споделянето на екран, онлайн чат и видео конферентна връзка, приложенията за онлайн срещи значително намаляват нуждата от бизнес пътувания.
  4. Онлайн срещите дават възможност на служителите за дистанционна комуникация и по този начин разходите намаляват. Ако имате служители, които работят дистанционно, ще спестите офис пространство, офис консумативи и материали. Всъщност, според статистиката на Global Workplace Analytics бизнесът може да спести голямо количество средства годишно, ако част от служителите работят през половината от времето от вкъщи.  Инвестицията, която трябва да направите, за да получите приложение за провеждане на онлайн срещи е нищожна в сравнение с разходите, които ще си спестите.
  5. Можете да провеждате международни разговори с по-малко средства. Ако искате да осъществите международна връзка, цената може да бъде повече от висока. Правилното приложение за онлайн срещи, ще Ви помогне да спестите средства от телефонни разговори.

 

Сега, след като вече сте запознати с предимствата на онлайн срещите, вероятно сте изправени пред избора на най-подходящото приложение за Вашата организация. Започнете проучването с разглеждането на следните характеристики:

  • Позволява ли Ви да се свързвате с клиенти, които не ползват същото приложение
  • Колко е максимално допустимият брой участници, които могат да се включат в срещата
  • Лесно ли се интегрира с другите Ви програми
  • Сигурно ли е, защитава ли разговорите Ви, използвайки автентификация и криптиране
  • Позволява ли Ви достъп до нея през различни устройства и от различни локации
  • Дава ли Ви възможност да управлявате акаунтите на Вашите служители, така че да можете да им задавате параметри, на базата на нуждите на конкретния служител

Online базираните видео срещи все повече изместват срещите лице в лице. Направете крачката – Вашите служители, както и бюджетът Ви, ще Ви благодарят. Специалистите на ASAP ще Ви съдействат, за да направите правилния за Вас избор. 

Нова услуга на Microsoft ще ни защитава от патентни тролове в облака
28/02/17

Бързите темпове на развитие на облачните технологии постоянно създават нови възможности и представи, които позволяват на бизнеса да трансформира начина, по който доставя продукти и услуги. 

Научете повече
Нова интеграция между Skype for Business и 3CX
23/01/17

В началото на новата година 3CX и Microsoft зарадваха съвместните си клиенти с нова интеграция между Skype for Business и телефонната система 3CX...

Научете повече
Ускорете Вашия бизнес с FUJITSU PRIMEFLEX за SAP
05/10/16

Динамиката и необходимостта от непрекъсваемост на бизнес процесите изисква платформени решения...

Научете повече