Google Docs с нова гласова функционалност

Google Docs с нова гласова функционалност

25/02/16


Днес ще Ви разкажем малко повече за функционалността на последната версия на Google Docs. През миналата година Google представи Voice Typing (система за глас-към-текст) за десктоп версията на Google Docs, която дава възможност на потребителите да диктуват своите документи. Сега след последния ъпгрейд, системата позволява на потребителите с помощта на гласови команди да редактират и форматират документите.


Чрез използването на функцията за гласови команди много по-бързо и лесно ще се създават нови документи и ще извършват необходимите им редакции след това.


Засега новото допълнение към Google Docs може да бъде използвано единствено чрез десктоп версията на Google Chrome. В бъдеще тази функция би могла да бъде силен тласък към възможност за редактиране на документи и от мобилни устройства. По настоящем в повечето случаи клавиатурите на таблетите и смартфоните не са удобни за създаване на по-обемен документ.


Потребителите на iOS и Android също могат да се възползват от възможността за диктуване на текст чрез Google Docs, но нямат достъп до функцията за гласови команди.


Нещо повече, тази функция има голямо въздействие върху достъпността на Google Docs. Чрез помощта на този инструмент хората, които нямат възможност да работят с клавиатура, ще могат да създават с лекота документи.


Google се конкурира с Microsoft и няколко други участници на пазара за разработка на подобни технологии и една мощна функция за гласови команди би помогнала на Google да привлече нови потребители.

Нова услуга на Microsoft ще ни защитава от патентни тролове в облака
28/02/17

Бързите темпове на развитие на облачните технологии постоянно създават нови възможности и представи, които позволяват на бизнеса да трансформира начина, по който доставя продукти и услуги. 

Научете повече
Нова интеграция между Skype for Business и 3CX
23/01/17

В началото на новата година 3CX и Microsoft зарадваха съвместните си клиенти с нова интеграция между Skype for Business и телефонната система 3CX...

Научете повече
Ускорете Вашия бизнес с FUJITSU PRIMEFLEX за SAP
05/10/16

Динамиката и необходимостта от непрекъсваемост на бизнес процесите изисква платформени решения...

Научете повече