Преминете към новия Windows 10 бързо и лесно

Преминете към новия Windows 10 бързо и лесно

06/10/15


Контрол на преминаването към Windows 10

Сигурни сме, че за Вас е важно да знаете какво се случва с устройствата Ви. Microsoft Ви дава възможност Вие сами да прецените дали да преминете към най-новата версия на Windows, или не. Като цяло, Microsoft окуражава всички свои потребители да обновят операционните си системи до Windows 10, тъй като той е по-достъпен, по-безопасен, по-бърз и пълен с иновации. Ако прецените, че не харесвате новата версия на Windows, след като сте преминали към нея, можете да се върнете към старата си версия в рамките на 31 дни след обновяването. Това може да се случи, тъй като пълното копие на старата Ви операционно система ще се запази на Вашето устройство – включително приложенията и настройките, за 31 дни след преминаването към новата версия.

Windows 10 известия

Ако се чудите как точно можете да обновите устройството си до Windows 10, не се тревожете, Microsoft са се погрижили и за това. Ще получавате известия на лентата със задачи, които ще Ви информират, че вече можете да обновите информационната си система. Известията са лесно достъпни и ясни. Ако не желаете да получавате повече известия, можете да ги спрете от менюто „Настройки“ в Windows 7 или Windows 8.1.

Резервация на Windows 10

Първоначално подходът за инсталация на новия Windows 10 включваше двустъпков процес: първо, беше необходимо да се направи резервация, след това получавате известие, че можете да обновите. В момента, след като вече повече от 110 милиона устройства успешно са преминали към Windows 10, двустъпковият процес вече не е релевантен. В момента Windows 10 е напълно достъпен за потребителите на Windows версиите 7 и 8.1. Преди Вашата операционна система да бъде обновена ще бъдете попитани дали искате да продължите или не. И разбира се, в случай, че изберете да продължите, след това ще имате 31 дни, в които ще можете да се върнете към старата си версия на Windows, ако не харесате новата.

Windows 10 и Windows Update

Съвсем скоро Windows 10 ще бъде достъпен като “Optional Update” в Windows Update за всички Windows 7 и Windows 8.1 потребители. Windows Update е мястото, на което можете да намерите най-важните ъпдейти на Microsoft.

В началото на 2015 г. Windows 10 ще бъде рекатегоризиран като “Recommended Update”. В зависимост от Вашите настройки на Windows Update, това може да доведе и до автоматичното обновяване на Вашето устройство до Windows 10. Преди процесът по обновяването да започне, все пак ще бъдете попитани дали искате да продължите или не. И разбира се, ако изберете да обновите операционната си система, тогава отново ще имате на разположение тези 31 дни, в които ще можете да се върнете към старата си операционна система, в случай, че не харесате Windows 10.

Клиентите, използващи връзка с измерено потребление в Windows 7 или Windows 8.1 могат да изключат автоматичните ъпдейти. Microsoft не препоръчва използването на тази опция, тъй като по този начин устройството Ви е изложено на риск от зловредни атаки. В случай, че все пак предпочитате да изключите автоматичните ъпдейти, Ви препоръчваме ръчно да проверявате Windows Update тогава, когато не ползвате връзка с мерено потребление, за да инсталирате ъпдейтите, които са  „Препоръчителни“ или „Важни“. Windows 10 няма автоматично да сваля ъпдейти, когато ползвате връзка с измерено потребление, освен ако тези ъпдейти не са свързани с въпроси по сигурността.

Windows 10 Upgrades за професионалисти

За хората, които искат да създават офлайн медия, за да обновят едно или няколко устройства, Microsoft също предлага подобрения. Скоро, от компанията ще представят Media Creation Tool, който се използва за създаването на DVD ISOs или USB ключове, за да се създавате single image, който може да обнови всяко устройство, независимо дали е 32bit или 64 bit, Home или Pro. Можете да използвате тази медия, за да обновите неограничен брой компютри и дори да извършите чиста инсталация навсякъде, където имате Windows лицензи.

Windows 10 за потребители с нелицензирана версия на Windows 7 и Windows 8.1.

Безплатната версия на Windows 10 е достъпна за потребителите с лицензиран Windows 7 и Windows 8.1. В момента Microsoft се опитват да проучат колко от ползвателите на нелицензиран софтуер са се опитали да ъпгрейднат Windows 7 и Windows 8.1 към Windows 10 и колко от тях след това са си закупили Windows 10 от Windows магазина. Предвижда се скоро в САЩ да се даде възможност на ползвателите на неоригинални Windows 7 и Windows 8.1. само с един клик в Windows Store да могат да обновят устройството си до оригинален Windows 10. В случай, че идеята се приеме добре, решението ще стане достъпно навсякъде.

Нова услуга на Microsoft ще ни защитава от патентни тролове в облака
28/02/17

Бързите темпове на развитие на облачните технологии постоянно създават нови възможности и представи, които позволяват на бизнеса да трансформира начина, по който доставя продукти и услуги. 

Научете повече
Нова интеграция между Skype for Business и 3CX
23/01/17

В началото на новата година 3CX и Microsoft зарадваха съвместните си клиенти с нова интеграция между Skype for Business и телефонната система 3CX...

Научете повече
Ускорете Вашия бизнес с FUJITSU PRIMEFLEX за SAP
05/10/16

Динамиката и необходимостта от непрекъсваемост на бизнес процесите изисква платформени решения...

Научете повече