Обучения за програмисти

Обучения за програмисти

The Fast Track to Adaptive Server Enterprise Course

EDB116

Този курс е предназначен за Database Administrators, Database Designers, End-Users и SQL Developers.

След завършване на курса ще познавате основните компоненти на Adaptive Enterprise Server за свързване към сървъра на базата данни, ще сте способни да създавате и попълвате таблици с данни, както и да създавате заявки за данни от тези таблици. Друго основно умение, което ще придобиете е за създаване на код в Transact-SQL. След приключване на курса ще можете ефективно да използвате и управлявате транзакции, както и да създавате процедури по задействането им.

Брошура

SQL Anywhere 10.0 Fundamentals Course

IAS185

Този двудневен курс е предназначен за администратори на бази данни и SQL Anywhere Application Developers. Целта му е да изяснят методите за разработка и управление на самостоятелни бази данни; за въвеждане и извличане на данни от локални и отдалечени бази данни.

Курсът разглежда употребата на proxy tables за достъп до отдалечени бази данни, както и автоматизирането на задачи с графици и събития. По време на курса ще научите как да използвате debugger за разрешаване на проблеми с процедури, събития и заявки, с цел постигане на оптимални резултати. След завършване на курса, ще познавате общите Application Programming Interfaces (ODBC, ESQL, JDBC, ADO, Open Client, .NET), като допълнение към основния интерфейс на SQL Anywhere.

Брошура

ASE 15 Migration for DBAs Course

EDB657

Целевата аудитория на този курс е съставена от администратори на бази данни, Sybase администратори и SQL разработчици.

По време на курса ще се запознаете със средата на Adaptive Enterprise Server 15.0.3, от гледната точка на администрирането на бази данни, преди и след миграцията. Също така, ще се добиете знания и умения за използване на инструментите за мониторинг и оценка на Adaptive Enterprise Server 15; за интерпретиране на техните диагнози в конкретни планове за действие, както и да изпълняват задачи за оценка и модификация на оптимизатора. След приключване на курса ще сте в състояние да работите по-ефективно със статистиката, използвана в новия оптимизатор, както и да правите промени в съществуващите методологии.

Брошура

Performance and Tuning: Configuring Adaptive Server Enterprise Course

EDB553

Този 5-дневен курс е предназначен за Database Administrators и Open Interface Developers.

По време на курса ще придобиете знания и умения за настройка на Adaptive Server Enterprise (ASE), с цел постигане на оптимална производителност. След края на обучението ще сте запознати в детайли с архитектурата на ASE, както и ще бъдете способни да идентифицирате и отстранявате проблеми в дизайна на базата данни, включително заглавията на таблиците.

Учебните теми включват проектиране на бази данни, диагностициране и отстраняване на проблеми, управление на ресурсите на ASE (CPUs, disks, I/O), SMP функции, benchmarking turning методология и техники.

Брошура

Powering Up with ASE 15.0 Course

EDB366

Целевата група на курса е съставена от Database Administrators, Performance and Tuning Specialists, Database Designers, System Analysts and Architects.

Oбучението е предназначено да надгради Вашите знания и умения, с цел преминаване от предишните версии на ASE към новия ASE 15.0, както и да Ви запознае с всички нови функционалности. По време на курса ще научите нови техники за мониторинг и оптимизация на поддръжката. Ще придобиете практически опит с най-новите функционалности на Adaptive Server Enterprise version 15.0, която версия включва широк спектър от нови възможности за администратори, SQL разработчици и крайни потребители.

Брошура

Powering Up with ASE 15.7 Course

EDB367

Този 2-дневен курс е предназначен за aдминистратори на база данни и SQL разработчици.

По време на курса ще се запознаете с промените, направени във версии 15.5 и 15.7 на Adaptive Server Enterprise. Ще се запознаете с множеството малки функционални промени, промени в кода, MDA промени, административни промени, промени в имплементацията на сигурността на сървъра, както и с новите процедури и възможности. По време на курса ще разберете как да конфигурирате и използвате функционалността transfer table, както и как да използвате новите възможности за компресиране на данни, достъпни в ASE 15.7.

Брошура

Искате да научите повече ? Пишете ни на sales@asap.bg или се обадете на телефон: 02/44751 15