• Сертификат ISO 27001: 2005
  • Сертификат ISO 9001: 2008
România România

Статии

SAP обяви по-близкото си сътрудничество с Eclipse

11/06/2009

Описаха го като „част от продължаващ ангажимент към Java технологиите...". От SAP казаха, че „поемат по-активна роля" във фондацията Eclipse, като преминават от ниво на членство Стратегически клиент, към ниво Стратегически разработчик.

SAP е един от основателите на фондацията и използва технологията Eclipse от 2002 година. Официалните източници на компанията обявиха, че „фирмата е въвлечена в екосистемата на Eclipse през 2004 година".

Това означава, че SAP ще осигури най-малкото 8 редовни ресурси за развитието на различни проекти и водещи проекти с отворен код. Представители на компанията казаха, че „ще осигурят пряк принос в развитието на архитектурата на Eclipse". Като стратегически разработчик, SAP „ще бъде по-активен в обществото на Eclipse, включително в новите Eclipse Git Team Provider, Eclipse Modeling Project и Eclipse Equinox Project.

Преди няколко седмици ТСМ обяви, че SAP и Research In Motion пуснаха на пазара продукт, който е разработен да осигурява достъп на потребителите навсякъде и по всяко време до приложението на SAP Customer Relationship Management от смартфон на BlackBerry.

Представителите на SAP обявиха, че употребата на технологии, разработени от Eclipse ще осигури на клиентите и партньорите достъпна среда за развитие, която ще намали разходите за обучение и ресурси.

Разширеното участиe на SAP означава, че ще си сътрудничи с други членове за построяването на отворена платформа за развитие на гъвкави рамки и инструменти за изграждане, внедряване и управление на софтуера по време на целия му жизнен цикъл. Проектът на Eclipse Git Team Provider беше съвместно разработен със SAP за система за контрол, чрез която се постига по-лесна интеграция и по-добри резултати на Eclipse при намалени разходи за собственост.

Представителите на SAP казаха, че се надяват участието им в Eclipse Modeling Project да осигури по-добро развитие и популяризиране на технологиите за развитие, базирани на модели и Eclipse Equinox Project да осигури ориентирана към услугите OSGi модулна платформа за развитие на приложения и операции.

SAP предложи нов проект, под работно име Pave в рамките на WTP, с начална инвестиция от SAP, която ще осигури шаблони за създаването на софтуерни системи, които да опростят развитието на сложни приложения.

Искате да научите повече ? Пишете ни на sales@asap.bg или се обадете на телефон: 02/44751 15