• Сертификат ISO 27001: 2005
  • Сертификат ISO 9001: 2008
România România

Статии

SAP: BI ще Ви помогне при управлението на предприятия

19/05/2009

„Компаниите трябва да постигнат яснота, за да могат да преминат през световната рецесия. SAP ще им помогне с новия си BI (Business Intelligence) и ERP (Enterprise Resource Planning) софтуер.", каза ко-изпълнителният директор на SAP Leo Apotheker по време на откриването на конференцията на SAP Sapphire в Орландо.

„Единственият антидот срещу несигурността е яснотата", допълни той.

75 минутното изявление на Apotheker беше силно фокусирано върху BI приложението, наречено BusinessObjects Explorer. То трябва да помогне на бизнес потребителите да оперират лесно с данните в компанията без помощта на ИТ персонал.

„Не става въпрос просто за интрумент за отчет", каза Apotheker. „Сигурен съм, че този инструмент ще промени изцяло начина по който се вземат решения в предприятията по света... Ще можем да променим твърдението „Аз мисля, че това решение е правилно" на „Аз знам, че това решение е правилно.""

В демонстацията си SAP показаха как потребителите могат да правят заявки на нормален език и да търсят информация за размера на щетите в автомобилни инциденти за определен период. Потребителите могат да намират информация в резултатите и да правят статистика за определени възрастови групи, както и да представят тази информация по различни графични начини."

Инструментът Explorer комбинира технологията Polestar, която SAP придоби, закупувайки Business Objects, със софтуера SAP NetWeaver Business Warehouse Accelerator. Explorer преставлява първият голям инструмент, който осигурява достъп до BI на всички потребители в компанията, заяви в интервю John Schwarz, главен изпълнителен директор за портфолиото на Business Objects.

Световният производител на храни Sara Lee беше един от първите изпробвали инструмента, каза Vincent Vloemans, директор за управлението на информацията в компанията. Sara Lee свърза софтуера към база данни с 300 милиона реда данни, и въпреки обхвата на хранилището, изпълнението на приложението беше много добро, каза Vloemans.

SAP продължава работата си върху Business ByDesign, интегриран ERP пакет за средния пазар.

Искате да научите повече ? Пишете ни на sales@asap.bg или се обадете на телефон: 02/44751 15