• Сертификат ISO 27001: 2005
  • Сертификат ISO 9001: 2008
România România

Статии

SAP и Teradata ще конкурират Oracle със съвместен проект

29/04/2009

SAP и Teradata планират съвместен проект, чрез който немската компания ще работи по-добре с базата данни на Teradata. Това е последният пример за компании, които комбинират хардуер и софтуер.

Все по-голям брой вендори започнаха да предлагат сървъри с конкретни програми, които са по-лесни за инсталиране и управление. През октомври Oracle обяви съвместен проект с HP, предлагайки устройство за „складиране на данни", предназначено за по-лесно търсене на корпоративна информация, отколкото чрез автономния хардуер и софтуер на двете компании.

Скоро Cisco и HP също пуснаха на пазара сървъри, които са с инсталиран софтуер. Миналата седмица Oracle обяви, че планира да интегрира хардуер и софтуер като част от плана си за придобиване на Sun Microsystems.

Oracle и SAP се конкурират в предлагането на софтуер за следене на инвентара и балансите в главната счетоводна книга и за управление на други бизнес функции. Teradata предлага софтуер за база данни, който вече се предлага със собствен хардуер и е конкурентен на този на Oracle.

Посленото изявление на SAP и Teradata е класически пример как две компании прилагат твърдението, че „врагът на моя враг, е мой приятел". Новата оферта на двете компании, върху която те работят от около година, комбинира хардуер и софтуер за база данни на Teradata със софуера за складиране на данни и аналитичния софтуер на SAP. Целта е да не се налага клиентите да интегрират тези части сами.

„Много по-просто е", каза Тим Ленг, вице-президент за управлението на продуктите на SAP. „Ние виждаме очевидната тенденция за комбиниране на хардуер и софтуер.", каза Ленг.

Искате да научите повече ? Пишете ни на sales@asap.bg или се обадете на телефон: 02/44751 15