• Сертификат ISO 27001: 2005
  • Сертификат ISO 9001: 2008
România România

Статии

SAP ще се фокусира върху зелените технологии на ежегодното си събитие „SAP Virtualization Week 2009”

22/04/2009

Събитието „SAP Virtualization Week 2009" се състоя за трета поредна година в Paolo Alto от 20 до 22 Април тази година. На това събитие SAP събира клиенти и партньори, за да покаже ангажираността си към виртуализацията, както и към бъдещите тенденции и проблеми в тази област. Основната тема на тазгодишното събитие са технологиите за виртуализация. Те се превръщат във все по-важна част от зелените технологии. За да подкрепи продължаващия диалог по тези теми, SAP обяви нова общност "IT GREEN". Тя ще се фокусира върху сътрудничеството в областта на зелените технологии и създаването на решения в тази област. Тези действия са част от дългосрочната стратегия на SAP насочена към устойчиво развитие, която се състои от устойчиви операции, бизнес процеси и зелени ИТ решения, които ще помогнат на клиентите на SAP да се развиват по-устойчиво.

SAP ще използва общността "IT GREEN" за развиване на дейности и инициативи с партньорите и клиентите си. SAP и партньорите му ще продължат да насърчават оптимизация на технологиите като виртуализация и ще предлагат услуги от типа на оптимизация на системната мрежа. Това ще помогне на клиентите да използват максимално компютърните си ресурси.

„В тази чувствителна икономическа среда, много ИТ организации приемат визуализацията като първата стъпка към въвеждане на зелени технологии", каза Питър Граф, главен офицер по усойчивостта и изпълнителен вице-президент за устойчивите решения на SAP AG. „Наблюдаваме нарастващ брой клиенти, които предприемат виртуализацията на ИТ мрежата си - радвайки се на бърза възвращаемост на инвестициите, по-ниска консумация на електроенергия и намаляване на вредните въглеродни емисии. Новата общност е ангажирана с развитието на SAP екосистемата и насърчаване на ко-иновациите сред клиентите и партньорите на SAP. Обявяването на общността за зелени технологии по време на събитието „SAP Virtualization Week 2009" отразява нашата стратегическа отдаденост към устойчиво развитие - както вътрешно, тъй като имаме виртуализирани големи части от цетровете ни за данни, така и външно, тъй като SAP и партньорите дават възможност на ИТ отделите да работят по по-устойчив начин."

Друг ключов ход на SAP в тази инициатива е въвеждането и изграждането на виртуализация, свързана с функционалността на Adaptive Computing Controller (ACC), компонент на NetWeaver, който позволява на потребителите на следят и контролират SAP ресурсите. А най-новата му версия обещава да предложи функционалност свързана с визуализацията.

Искате да научите повече ? Пишете ни на sales@asap.bg или се обадете на телефон: 02/44751 15