• Сертификат ISO 27001: 2005
  • Сертификат ISO 9001: 2008
România România

Статии

SAP пуска на пазара нови приложения

31/03/2009

SAP интегрира приложение за управление на риска в софтуера си за обслужване на глобалната търговия (Global Trade Services Software). Според анализаторите тази стъпка ще помогне на клиентите да управляват по-добре рисковете във веригата за доставки в международната търговия.

Вендорът също така е интегрирал своето приложение за управление на транспорта в софтуера Global Trade Services 8.0. Тук бизнес процесите са интегрирани по-добре, което е важно за сложните международни превози.

Според вице-президента на AMR Research John Hagerty компаниите продължават да купуват международен софтуер за търговия, въпреки рецесията. Автоматизирането на тези дейности може да намали броя на служителите, от който компанията се нуждае, за да обработва тези процеси ръчно, което води до дългосрочно намаляване на разходите.

SAP обяви също и разширение на продуктовата линия GRC извън финансовата индустрия в управлението на веригата за доставки.

Новата версия ще бъде ъпгрейд за съществуващите клиенти. Тя ще включва фукции, които ще гарантират спазването на правилата на международния трафик (International Traffic in Arms Regulations), които регулират износа и вноса на артикули и услуги свързани с отбраната. Тя също включва функции, които ще разпознават дали се преминава непланирана граница при маршрута.

Относително малък брой компании притежават международен софтуер за търговия. SAP има 650 клиента, които използват софтуера Global Trade Services.Повечето компании продължават да предоставят тези дейности на трети компании брокери, защото търговията продължава да бъде смятана за важна дейност, но която не добавя стойност.Това разбира се променя. Големите и сложни глобални организации се стремят да поемат контрол върху всички области на процесите на световната търговия. Има остър интерес към търговията, потребителските стоки, високите технологии, вноса на автомобили и всички експортни индустрии.

Някои компании все още разчитат на брокери за попълването на документацията, но те развиват софтуера си, за да бъдат сигурни, че имат повече контрол върху процесите и следват всички нормативни актове.

Управлението на риска не може да бъде контролирано единствено със софтуер, но със сигурност е основателна причина за инвестиране в софтуер. Компаниите могат да бъдат обвързани с външни закони и регулации, както и с фирмени политики и процедури , дейности, които биха идентифицирали неочаквано покачване на нивото на риска в снабдителната верига.

Приложението на SAP за управление на снабдителната верига е особено полезно в тази област.

Искате да научите повече ? Пишете ни на sales@asap.bg или се обадете на телефон: 02/44751 15