• Сертификат ISO 27001: 2005
  • Сертификат ISO 9001: 2008
România România

Новини

Безработни младежи получиха шанс за развитие чрез АСАП

29/01/2015

Броят на младите, които не могат да се реализират на трудовия пазар у нас нараства. Според данните на Агенцията по заетостта у нас младежката безработица достига до над 17%, което ни превръща в една от страните с най-много безработни млади в Европейския съюз. Освен това, заместник-министърът на младежта и спорта Калин Каменов алармира, че в момента България е на първо място в Европейския съюз в класацията по отношение на младежите в група NEEDS – млади хора, които не учат и не работят.

В условията на тази тревожна ситуация 20 трайно безработни младежи завършиха обучението си за програмисти по проект „Нови работни места“, реализиран от TBI Info, изпълнен с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2013-2020.

АСАП взе активно участие в процеса на квалифициране на младежите, провеждайки двумесечно обучение в областта на SAP. Курсовете бяха изключително интензивни, с цел усвояването на максимално количества знания и умения. След края на обучението и успешното полагане на необходимите изпити, младите българи получиха своите сертификати, издадени от АСАП ЕООД и Ти Би Ай Инфо ООД, удостоверяващи техните компетенции. В момента участниците в курсовете са добри програмисти на SAP-ABAP и работят на трудов договор с начална основна заплата по-висока от изискванията на европейския проект.

Повече за обучението, както и за изказванията по време на състоялото се събитие по връчването на сертификатите на обучените младежи, можете да намерите тук.

Екипът на АСАП силно вярва във възможностите на младите хора!

Искате да научите повече ? Пишете ни на sales@asap.bg или се обадете на телефон: 02/44751 15