• Сертификат ISO 27001: 2005
  • Сертификат ISO 9001: 2008
România România

Статии

Работата в ИТ сферата изисква SAP сертификация

06/03/2009

През 1972 година, петимата бивши IBM инженери Claus Wellenreuther, Klaus Tschira, Hasso Plattner, Hans-Werner Hector и Dietmar Hopp основават SAP, която се счита за лидер при доставката на синергетични бизнес резултати за всички големи пазари и всички видове промишленост. SAP е абривиатура за Systems Applications and Products in Data Processing.

Софтуерът SAP е разработен да бъде универсален и отворен за организациите, които искат техните бизнес системи да бъдат приспособени според индивидуалните им спецификации. SAP е софтуерен пакет, специално разработен да предлага информация в реално време. Софтуерът осигурява интегрирани методи и инструменти за свързване на разпределителни системи. С помощта на подходящите методи и инструменти, информацията се изпраща до получателя, както външно, така и вътрешно.

Високите нива на предпочитания и изисквания към технологията на SAP правят SAP толкова проспериращ. Поради тази причина SAP се е превърнал в приоритет за повечето хора работещи в ИТ сферата. Заради добрата възвръщаемост на инвестицията, все повече ИТ специалисти днес стават все по-склонни да изучават SAP технологиите и да се сертифицират.

Ако сте се насочили към професия в сферата на информационните технологии, добрата възвръщаемост на инвестираните средства не е единствената причина да изучавате SAP. Има много неща за научаване за SAP технологията, като например да разберем защо SAP е толкова търсен, как SAP технологията се прилага и имплементира, какъв е обхватът на SAP технологията в бизнеса и индустрията и още други.

Като ИТ или компютърен специалист, изучаването на SAP технологията е много важно за кариерата Ви, тъй като повечето софтуерни приложения са насочени към крайния потребител. Работната среда на SAP може да бъде приложена като корпоративен портал, където достъпът на всеки потребител е специфичен, в зависимост от необходимата информация.

Основната причина, поради която трябва да придобиете SAP сертификат за Вашата кариера, са големите възможности за работа, предоставяни от големи корпорации, само заради специализацията и знанията за тази технология. Заради днешната архитектура ориентирана към услугите, платформите за приложения и основната интеграция на повечето компании, изучаването на технологията на SAP е задължителна за ИТ и компютърните специалисти. С помощта на знанията за SAP технологията, ще можете ефективно да интегрирате хора, процедури и данни вътре и вън от организацията.

Друга причина за придобиване на SAP сертификат е, че повечето организации днес изискват знания в областта на SAP. Някои фирми се нуждаят от SAP специалисти в техните щабове. Причините за това са съществуващата конкуренция на световните пазари, както и бързите промени на икономиката, които се отразяват на изискванията на пазара.

Придобиването на SAP сертификат е предизвикателство пред много работници и работодатели, независимо от опита и позицията им. Компаниите остават конкурентоспособни, когато служителите и собственика са запознати с технологията на SAP. С представянето на SAP технологията последните години, конвенционалният път на методите за обучение е завършен.

Искате да научите повече ? Пишете ни на sales@asap.bg или се обадете на телефон: 02/44751 15