• Сертификат ISO 27001: 2005
  • Сертификат ISO 9001: 2008
România România

Статии

SAP пуска на пазара XBRL продукт

26/02/2009

SAP пусна на пазара първият си XBRL продукт заедно с Business Objects. Най-новият продукт, SAP BusinessObjects XBRL Publishing, ще бъде съвместим с всички Business Objects и SAP продукти.

Джеймс Фишър, старши директор за маркетинг решенията на SAP, каза: „Съществуват редица XBRL решения, но ние в SAP имаме голяма база данни и при пускане на едно решение на пазара, създаваме приложение, което да може да се използва от всички SAP продукти."

Според Фишър няма причина, заради която XBRL Publishing да не може да се използва от приложения като Excel или конкурентен софтуер.

Бизнес езикът за отчети XBRL е такъв тип технология, която позволява сравняване на финансова информация чрез маркиране на данни.

Компании по целия свят се готвят да преминат към XBRL, след като комисията SEC в САЩ започна да изисква от компаниите да използват нов технологичен език за попълване на бизнес и финансови отчети.

Привържениците на XBRL твърдят, че стандартизирането улеснява инвеститорите и акционерите при сравняване на ефективността на предприятията и може да съкрати финансовите разходи за отчети на компаниите, но противниците на прехода твърдят, че продуктът добавя излишна сложност.

Искате да научите повече ? Пишете ни на sales@asap.bg или се обадете на телефон: 02/44751 15