• Сертификат ISO 27001: 2005
  • Сертификат ISO 9001: 2008
România România

Статии

Съвместният проект на SAP и IBM има бъдеще

17/02/2009

Наскоро SAP пусна на пазара новия си продукт Alloy, продукт разработен съвместно с IBM, който свързва архивите на SAP с познатия интерфейс на Lotus Notes. Някои анализатори смятат, че Alloy ще бъде по-успешен продукт от Duet- съвместен продукт на Microsoft и SAP.

Alloy позволява на потребителите да извършват определени SAP задачи в областта на Lotus Notes, като одобряване на транзакции чрез имейл, което премахва необходимостта да се сменят няколко екрана. Този продукт е като Duet, съвместният продукт на Microsoft и SAP, който свързва SAP с приложения като Excel, Word и Outlook. Alloy ще бъде пуснат на пазара през месец март.

Анализатори твърдят, че Alloy може да постигне по-голям успех от Duet, защото се появява в момент, когато основните потребители на Lotus модернизират ERP системите си. Още повече SAP и IBM няма да продават конкуриращи се бизнес приложения, както се получи с продажбите на Duet преди три години.

Анализаторите са съгласни, че Alloy се появява на пазара в момент, когато повечето SAP потребители използват ERP 6.0, което е основно изискване за инсталация на продукта. Основният проблем при продажбите на Duet беше изискването за използване на ERP 6.0 в период, когато малко компании притежаваха това SAP решение.

SAP и IBM наистина не се конкурират. От икономическа гледна точка, компаниите търсят инструменти, които са лесни за развитие и повишават продуктивността на потребителите. Потребителите на Lotus могат да усъвършенстват процесите на SAP приложенията за около 10 седмици, каза Байрон Банкс, вицепрезидент на платформата за маркетинг на SAP.

Искате да научите повече ? Пишете ни на sales@asap.bg или се обадете на телефон: 02/44751 15