• Сертификат ISO 27001: 2005
  • Сертификат ISO 9001: 2008
România România

Статии

Вземете най-доброто от SAP ABAP- SAP обучения

10/02/2009

SAP е компания разположена в Германия, която заема водещи позиции при създаването на решения за имплементацията в корпорации. SAP обученията започват през 1999 година, когато са били създадени програми не само за клиенти и партьори. Програмите отварят нови възможности за неповторими програми за обучения. Курсовете са скъпо-платени и отнемат около три седмици, за да можете да разберете основната концепция на модула.

SAP академиите са с различен вид обучение, което се завършва за пет седмици. Курсът Ви подготвя за области като човешките ресурси и ABAP, финанси и счетоводство, управление на материалите, продажби и дистрибуция. С краен изпит се проверява дали сте достатъчно добре подготвен за сертифициране.

Какво е ABAP? Основните тънкости при изучаването на изпълнението започват с идентифицирането на ABAP: ABAP e абревиатура за Advanced Business Application Programming.

В началото ABAP e абревиатура за Allgemeiner Berichts-Aufbereitungs-Prozessor, немско заглавие, което в последствие бива сменено. Това е изключително развит програмен език, проектиран от SAP-водеща софтуерна компания от Германия. Понастоящем ABAP работи на Java и е използван като сървър за уеб приложения, разработен за програмния език на SAP. ABAP е част от платформата NetWeaver, проектирана за разработване на бизнес приложения. Програмата има същия синтаксис като COBOL.

Разбирането на схемата на работа на ABAP може да Ви помогне да изпълнявате успешно функциите в програмата. ABAP е базиран на базата данни на SAP. В тази база данни всички кодове за ABAP са представени по два начина. Изходният код и този код могат да бъдат видени и променяни чрез използването на инструменти на Workbench от програмите на ABAP. ABAP може да работи и с рънтайм системи.

Рънтайм системите са отговорни за инструкциите на ABAP по време на процесите, които проверяват логическия поток на следствията на екрана. Един от ключовите фактори на ABAP е интерфейсът на базата данни, който работи заедно с рънтайм системите. Този фактор извършва превръщането на независимата база данни OPEN SQL, в разбираеми кодове на основата на Negative SQL или DBMS. Този специфичен интерфейс е отговорен за комуникацията и предлага множество специални функции, познати като buffing.

ABAP има множество възможности и функции. Някои основни съвети и трикове Ви позволяват да разберете транзакциите. Ако искате да изпълните кода, трябва да влезете в него. Има много менюта, чрез които можете да достигнете до тези транзакции, като например менютата на основата на роли, специфичните менюта за потребители, менютата, дефинирани от системи.

Искате да научите повече ? Пишете ни на sales@asap.bg или се обадете на телефон: 02/44751 15