• Сертификат ISO 27001: 2005
  • Сертификат ISO 9001: 2008
România România

Статии

Преглед на SAP R/3 и помощ при имплементацията на SAP

10/02/2009

От основаването си в Уолдорф, Германия през 1972 година, SAP се разраства бързо и днес има 44 500 инсталации в 120 държави и около 10 милиона потребители. Петима бивши IBM инженера превръщат мечтата си в реалност и създават SAP. Основана в Германия, компанията е представена с немското име Systeme, Andwendungen, Produkte in der Datenverarbeitung. Английският превод на наименованито е Systems, Applications, Products in Data Processing.

SAP AG се е развила до третият най-голям софтуерен доставчик не само в Германия, но в целия свят. Причината за този невероятен успех е създаването на SAP R/2 през 1979 година. Това интегрирано, широкообхватно, софтуерно приложение за предприятията е светкавичен успех. SAP R/2 работи на мейнфрейми и навлиза във важните предприятия в Германия. С експанзията си в европейските организации, основателите на компанията установяват нарастващата популярност на архитектурата на клиентския сървър.

SAP отговори на търсенето на пазара с разработването и пускането на пазара на SAP R/3 през 1992 година. Тази невероятна програма беше приветствана с отворени обятия от бизнес общността. SAP R/3 се превърна в безпрецедентен успех веднага след навлизането на северноамериканския пазар през 1988 година.

Пет години по-късно SAP R/3 съставя до 44% от брутните приходи на SAP по света. Днес SAP Америка има 3000 служителя и работи с едни от най-големите компании в световен мащаб. Ние бихме могли да представим списък с познатите имена на компании, между които са 7 от водещите фармацефтични организации.

Популярността на SAP R/3 се дължи на гъвкавостта и адаптивността на приложението. Едно добро решение е имплементацията на модули във финансите и счетоводството, контрола, управлението на фондове, управлението на материали, продажбите и дистрибуцията.

Например, международна компания за строителни материали прави проформа за основен ремонт на сграда. За да бъде осъществен този процес са необходими данни да използваните материали, необходимото време за произвеждане на поръчаните материали, променливите разходи, времето за доставка, монтаж и работа на място и т.н. И накрая трябва да се направи план, който за свързва всички тези неща, и да се направи сметка за планираните разходи и приблизителната дата на завършване на проекта. Много е важно това да бъде завършено ефикасно и на време.

Много образователни центрове предлагат курсове за подготовка на кадри за диагностициране, избиране и имплементация на модули, които ще подпомогнат компанията Ви най-добре. Организациите избират да закупят модули на SAP R/3, който ще удовлетворят най-добре техните специфични изисквания. Интерграцията и достигането на пълна функционалност са процедури, които трябва да се развиват с времето. Някои програми се нуждаят от около 18 месеца, за да бъдат напълно имплементирани, докато други се нуждаят от 10 години работа.

Същевременно много малки фирми използват компоненти на софтуерните програми на SAP R/3, които са приложими за техните специфични нужди. Всяка имплементация води до повишен успех на предприемача и до бъдещо разрастване на потенциала на SAP R/3.

Искате да научите повече ? Пишете ни на sales@asap.bg или се обадете на телефон: 02/44751 15