• Сертификат ISO 27001: 2005
  • Сертификат ISO 9001: 2008
România România

Статии

Как да използвате финансовия модул на SAP

03/02/2009

Петима бивши IBM инженери от Манхайм, Германия, основали SAP през 1972 година. Тя е най-голямата компания за ERP софтуер в света. Основната идея на SAP е да предостави на клиентите си възможност да работят с обикновена корпоративна база данни за широкообхватни приложения. В интерес на истината големи организации като IBM и Microsoft също разчитат на помощта на продуктите на SAP, за по-гладко функциониране на бизнеса им.

SAP приложенията са създадени на основата на системата R/3, което прави лесна работата с прозводствените операции и материали, счетоводството, персонала и други документи. По-просто казано, SAP е резултат на подготовката на ресурсите на организацията, чрез събиране на няколко кооперативни процеса в едно.

Финансовият модул на SAP е създаден специално за финансовите проблеми в едно предприятие. Той е разработен специално за финансовите и счетоводни изисквания на бизнеса. С този модул може да бъде оценявано финансовото състояние на предприятието по всяко време. Отворената структура на този модул помага на финасовите мениджъри при изчисляването на планове и правенето на заключения. Финансовият модул на SAP може да бъде съвместен с други аспекти на предприятието като човешки ресурси, управление на материалите, продажби, планиране на производството и други важни модули.

Има някои основни изисквания, с които компанията трябва да се запознае, ако възнамерява да използва помощта на този модул на SAP. В организацията трябва да бъде изградена структура, която да се управлява от няколко директора. Тази структура се изгражда като се вземат предвид компанията, клиентите и конфигурацията на бизнес региона. Клиентът е най-важната фигура в SAP системата и той трябва да има всички важни и логически записи.

Всъщност, финансовият модул на предприятието има много подмодули, които също могат да се използват ако е необходимо. Те са:

  • Управление на пътуванията (Travel Management)
  • Сметки за плащане (Accounts Payable)
  • Управление на фондовете (Funds Management)
  • Главна счетоводна книга за специални цели (Special purpose ledger)
  • Счетоводство на активите (Asset Management)
  • Главна счетоводна книга (General Ledger)
  • Сметки за приходи (Accounts Receivable)
  • Банково счетоводство (Bank Accounting)
  • Консолидация (Consolidation)

Няма съмнение, че имплементирането на SAP е скъпо предложение. Но пък удовлетворението далеч надхвърля парите, които ще похарчите. Това прави работата на Вашите мениджъри много по-добра, а времето, което те спестяват, са допълнителни пари за Вашата компания. В интерес на истината можете да спечелите много повече, отколкото предполагате. Клиентите, които използват различни SAP приложения, включително финансовия модул на SAP, ще потвърдят фактите. Можем да говорим с цифри за цената на SAP, но тя зависи от много неща, едно от които е броя на лицата, които ще го използват.

Искате да научите повече ? Пишете ни на sales@asap.bg или се обадете на телефон: 02/44751 15