• Сертификат ISO 27001: 2005
  • Сертификат ISO 9001: 2008
România România

Статии

Как да получим работа след SAP обучение

12/01/2009

Като обучаващи се в SAP курс, първото нещо, което трябва да знаете е, че получаването на подходящ SAP сертификат е от голямо значение и затова трябва да положите старание още преди да изберете курса. SAP е германска компания и терминът означава Systems; Applications; Products involved in data processing. SAP се прилага по целия свят, има над 10 милиона потребители в около 120 държави.

Може би искате да станете професионалист в областта на SAP или се нуждаете от промяна в кариерата, но преди всичко искате да разберете какъв е правилният механизъм на SAP образованието. Това потвърждава, че ще знаете предварително какви са очакваниете от Вас умения и как да ги приложите на практика.

Обърнете внимание на учебния план, а не на ценатa

За съжаление в момента не съществуват регулаторни органи, които да създават критерии за правилен SAP курс, а и никой не стандартизира програмите на курсовете. Това се отразява на количество и качество на резултатите. Обръщайки внимание на учебния план ще избегнете скрития капан да сравнявате различни SAP курсове, основавайки мнението си изцяло на цената, което може да е за сметка на учебения план.

Някои от основните теми на SAP обученията са финансите, човешките ресурси, управление на връзките с доставчиците и други.

Поискайте съвет

Поискайте съвет кой е по-добрият SAP курс. Разбира се, няма универсално решение, тъй като много фактори влияят в това отношение. Въпреки това ще се наложи да дадете най-доброто от себе си и да съберете колкото е възможно повече информация, за да направите ясен избор.

Истината е, че SAP е умерено гъвкав, което означава, че е лесно управляем и ще можете да използвате единен софтуер и да го конфигурирате за различни индустрии. Все пак, ако не се потрудите повече, няма да сте в състояние да отговаряте на въпросите, задавани Ви от интервюиращи, които наемат SAP професионалисти. Особено е важно да търсите SAP трейнинг център, който да наема опитни и образовани инструктори, така че да бъдете сигурен в подходящото образование, което ще Ви помогне да преодолеете бъдещи трудни интервюта за работа.

Необходимо е да знаете, че програмата в центрове, осигуряващи SAP курсове и сертифкация, не е кратка, а е пълна и детайлна. Подсигурете се да не се запишете в грешнa SAP школа, защото така се излагате на опасността да станете поредния безработен SAP специалист, дори след като сте похарчили много пари за SAP обучения.

Такси

Цената на SAP обучението е друг важен въпрос. Колко ще платите за даден курс зависи от броя на лицата, посещаващи този курс, парите, платени за наемане на инструктор, мястото на курса и използвания софтуер, и цената на учебните материали. Съотношението на обучаващи се и интруктор е друг важен фактор, който трябва да съблюдавате. Твърде многото обучаващи ще намалят възможността за индивидулна помощ.

Друго важно нещо за успешното SAP обучение е използването на учебни материли. На обучаващите се трябва да бъдат давани проекти и задачи, за допълване на лекциите и повишаване на знанията им.

Практикувайте старателно

За да получите максимума от SAP обучението е нужно да се упражнявате. Не вярвайте на мита, че веднага след като завършите SAP курс, ще намерите работа. Истината е, че Ви чакат часове сериозна практика, за да станете готови за предизвикателствата на работата. Едва тогава ще бъдете готви да приложите теорията на практика.

Искате да научите повече ? Пишете ни на sales@asap.bg или се обадете на телефон: 02/44751 15