• Сертификат ISO 27001: 2005
  • Сертификат ISO 9001: 2008
România România

Статии

OpenX печели 20 милиона долара водена от SAP Решения

06/06/2011

Онлайн рекламната компания OpenX е спечелила финанси от $20 милиона последователно и се разширява в международен план, водена от SAP Решения.

 

Участници бяха също и AOL Решения, Mitsui & Co. Global Investment и Sumitomo Corp.'s Presidio Решения. Съществуващите като фирми Accel Partners, Index Ventures и DAG Ventures също участваха.

 

SAP е заинтересован от OpenX, защото интересът на SAP към съвременните продукти на предприятията става все по-голям, а OpenX винаги се е развивал и е развивал и своите съвременни сървъри и продукти , казва Тим Кадоган, изпълнителен директор на OpenX. Той казва още и че SAP вижда как бизнес софтуерът и дигиталната реклама се припокриват в различни области.

 

Пазарът на OpenX и неговите рекламни продукти са покачили приходите до 600% през 2010г., казва Кадоган. Той добавя още, че за сега това дори се е подобрило за 2011г. В крайна сметка приходите от кампанията са нарастнали от 0 преди две години до „десетки милиони" на годишна база.

 

ОpenX все повече се предвижва към международните пазари и два стратегически японски инвеститора ще помогнат за това. Като допълнение към Азия и Обединеното Кралство, OpenX е заинтересован и от големите пазари в Германия и Бразилия, казва Кадгон. Новото финансиране ще се използва също и за потенциални придобивки.

 

Чрез показването на рекалма все повече, търсенето е нарастнало два пъти по - бързо, според неотдавнашен доклад на IAB е имало повече иновации, както на покупки, така и на продажби на продукти от представените реклами, казва Кадоган.

 

"Преди няколко години рекламата беше нещо, на което не се обръщаше внимание и не се търсеше", казва Кадоган. "През последните няколко години това започна да се променя. Представянето чрез реклама носи много информация и позволява много повече достъп до такава, а освен това чрез него в реално време се изпълняват и много други функции. Тези промени са като презареждане с гориво на това как работи тази част от индустрията. "

 

OpenX води началото си като отворен източник на реклама на сървър, преди да се превърне в компания. ОpenX започна с акцент върху малките и средни предприятия, но все повече навлизаи при всеки друг на пазара, включително и DoubleClick на Google.

Искате да научите повече ? Пишете ни на sales@asap.bg или се обадете на телефон: 02/44751 15