• Сертификат ISO 27001: 2005
  • Сертификат ISO 9001: 2008
România România

Статии

SAP: Паметта, сега "реалност"

20/05/2011

Орландо, Флорида - SAP се справя много добре с целите, изложени на миналогодишната конференция на Sapphire, особено когато става дума за Хана и нейните памет технологии, каза главения мениджър вчера по време на заключителната си реч.

 

От признанията на руска петролна компания, кято е използвала Hana, за да обедини усилията си и обработването на големи количества данни от различни части на Русия и на японската изследвателска компания, която е използвала Hana, за да прецени тенденциите в трафика на таксита с помощта на GPS-поддръжка, SAP направи всичко възможно да убеди присъстващите на конференцията, че Хана е тук - и първите потребителите ще се възползват от възможността да променят начина, по който работи бизнесът им.

 

"Миналата година това беше теория, тази година - реалност", каза Хасо Платнер, председател на надзорния съвет и съосновател на SAP.

"Ние можем да финансираме такъв вид технология "

 

Докато някои участниците бяха скептични по отношение на необходимостта от паметта в компютрите, презентацията в сряда само допълнително подсили смисъла, за тези които смятаха, че технологията има място в техните организации.

 

"Мисля, че това е голям пробив," заяви Томас Вирт, директор на ERP technology за DealerTrack.

 

DealerTrack събира и анализира голямо количество данни за автомобилните производители и вносители, които се използват при изчисляване на това, какви коли купуват хората, на какви стойтости са тези автомобили, след години употреба, както и на какви лизинг ставки трябва да бъдат, в зависимост от марката и модела. С други думи, много и много данни.

 

"Ние наистина може да финансираме тази технология," каза Вирт, като добави, че той планира да се срещне със своя главен изпълнителен директор и главен информатор, след като се върне в Лейк Съксес, Ню Йорк, където е централата на компанията. Hana и паметта ще бъдат на дневен ред, каза той.

 

HANA в сянка

 

HANA приложенията няма да се ограничават до включени положения, според Вишал Сика, главен технологичен директор на SAP но това ще се изисква за в бъдеще.

 

Пример за това е демонстрацията на Глен де Вре, главен изпълнителен директор на Medidata Solutions Worldwide, която създава приложения, които позволяват на биотехнологични фирми да правят проучвания в сянка. Други примери ще има през следващите месеци, каза Сика.

 

"Очакваме, че много приложения ще се предлагат в сянката на Хана," каза Sikka, но той разкри няколко подробности, как точно ще изглеждат тези приложения.

 

Gateway

SAP обяви oще, че започва работа върху SAP NetWeaver Gateway, отворена стандартна базова рамка, която разработчиците могат да използват, за да се свързват по-лесно със SAP приложения чрез такива, които не са SAP. Рамката също така улеснява достъпа на SAP приложения от мобилни устройства.

 

Технолозите могат да използват новата рамка, за да създадат нови приложения, които да използват други технологични езици, като например развиването на Microsoft NET Framework.

 

Според независимия SAP анализатор Синди Ютрас, Gateway ще позволи на потребителите да разширяват приложенията, без да ги променят, което би направило софтуера им по - ценен.

"Това може да промени играта за много компании," каза Ютрас.

Искате да научите повече ? Пишете ни на sales@asap.bg или се обадете на телефон: 02/44751 15