• Сертификат ISO 27001: 2005
  • Сертификат ISO 9001: 2008
România România

Статии

SAP стартира сертификация заедно с немски университет

06/10/2010

Съвместно с Университета в Дуисбург-Есен в Германия, програмата SAP University Alliances и организацията SAP Education разработиха програма, разширяваща допълнителния курс в приложението си за планиране на ресурсите на предприятието, SAP(ERP), за студенти от развиващите се страни в Европа, Средния Иток и Африка. Това дава възможност за придобиване на SAP сертификат. Курсът „Обучение ERP за 10 дни” (TERP10) ще предостави възможността на над повече от 300 участници да постигнат компетентност относно SAP по време на своето образование. Това ще повиши възможностите на обучаващите се студенти за кариерно развитие в страните от развиващите се региони, където нуждата от SAP специалисти е огромна.

Материлаи за самото обучение, както и туториалите ще бъдат предоставяни изцяло по електронен път чрез e-learning (електронно обучение) от Университета в Дуисбург-Есен. Финалният сертификационен изпит ще се проведе в оторизирани SAP центрове по места. През 2010 г. SAP ще спонсорира таксите за първото завършване на сертификационните изпити.

Курсът TERP10 е проектиран, така че да дава на участниците широки знания относно SAP ERP, основните бизнес полета и операционните съотношения. Теоритичните знания са поставени в практическа среда с индивидуално решаване на бизнес казуси чрез ситемата SAP, позволяваща на участниците да се задълбочат и да продобият представа за интеграцията на системата в реалния бизнес. След успешното изпълнение на поставените задачи и разрешаването на казусите, участниците получават сертификат за проведения курс от университета в Дуисбург-Есен.

„Курсът TERP10 подчертава практическото приложение на ноу-хау в добавка към теоритчните и методически знания”, каза проф. д-р.Хеимо Х. Аделсбергер, ръководител на Отдел Производство и Операционен мениджмънт към Института за компютърни науки и бизнес информационни системи, Университета в Дуисбург-Ессен. „Участниците получават възможност да разрешеват трудни казуси чрез оригиналната SAP система, позволяваща им да придобият умения и бързо да се запознаят отблизо със SAP ERP по-късно в своята кариера.”

След завършването на курса, участниците могата да положат 3-часов сертификационен изпит. След успешното полагане на изпита, се получава официалният SAP сертификат „SAP Certified Business Associate with SAP ERP 6.0". Този сертификат се признава като световен стандарт във всички сектори на индустрията.

Курсът TERP10 ще бъде проведен чрез e-learning, което означава, че самата курсова работа може да бъде издържана изцяло по електронен път и независимо от времето и мястото.

Студентите ще се нуждаят само от компютър и интернет връзка. Университетът в Дуисбург-Есен ще осигури всичко нужно за курса, както и специализирания софтуеар, чрез който се разрешават казусите, като всичко това може да бъде изтеглено чрез мрежата. По този начин, участниците могат индивидуално и независимо да определят своите графици, докато завършат всички казуси коректно до края на курса. Присъсъвието на място е нужно само за финалния сертификационен ипит. Всички ресурси на сиситемата са на разположение 24 часа всеки ден; преподаватели от Университета в Дуисбург-Есен осигуряват постоянна индивидулна поддръжка и помощ по време на курса, чрез електронната поща и форуми, включитлно през почивните дни ваканциите между семестрите.

Тъй като Развиващите се пазари в Европа, Средния Изток и Африка представляват важна област за развитие на SAP в следващите години, квалифицираното и гъвкаво обучение на млади професионалисти е от огромно значение за местната ни екосистема”, сподели Симон Пари, Ръководител на развиващите се пазари, SAP ЕСИА (Европа, Среден Изток, Африка). „Засиленото сътрудничество с Университета в Дуисбург-Есен ни позволява да отговорим на нуждите на нашите партньори, а същевременно участниците в курса могат да получат конкурентно предимство на пазара на труда. "

Искате да научите повече ? Пишете ни на sales@asap.bg или се обадете на телефон: 02/44751 15