• Сертификат ISO 27001: 2005
  • Сертификат ISO 9001: 2008
România România

Статии

Двама поемат управлението на SAP

19/05/2010

Бил МакДермът и Джим Снабе ще си партнират на поста главен изпълнителен директор на един от най-големите производители на софтуер в света SAP. Двамата ще заменят изненадващо напусналия Лео Апотекер, съобщиха от компанията. Назначеният връщат копанията към модела на управление с двама главни изпълнителни директори, който не е непознат на германците. За пръв обаче компанията ще бъде управлявана от мениджъри, които не са с германски произход. Снабе е датчанин, а МакДермът е от САЩ.

И Снабе, и МакДермът бяха членове на борда на немската комапния. Датчанинът отговаряше за разрбаотването на Business ByDesign - архитектурата, свързана с услугите на компнаията.

МакДермът е успял да увеличи значително пазарния дял на SAP в САЩ, което доведе до 44% ръст в приходите до 10.7 млрд. USD през 2009 г. Апотекер обяви, че напуска, след като бордът на директорите на комапнията отказа да поднови договора му. Според анализатори той буквално е бил уволнен, след като финансовите резултати на компанията не успяха да оправдаят очакванията на анализаторите за 2 тримесечия през 2009 г.

Искате да научите повече ? Пишете ни на sales@asap.bg или се обадете на телефон: 02/44751 15