• Сертификат ISO 27001: 2005
  • Сертификат ISO 9001: 2008
România România

Статии

Университетът Дюк и Университетът на Небраска избраха BusinessObjects SAP Business Intelligence решения за подобряване на взимането на решения

28/12/2009

Валдорф, Германия - 17-ти декември 2009 - SAP AG обяви, че два престижни университета в САЩ са в процес на внедряване на решенията на SAP ® BusinessObjects портфейл TM, което затвърждава присъствието на SAP на пазара на висшето образование. Университетът Дюк и Университетът на Небраска са избрали BusinessObjects SAP Business Intelligence (BI), за да предоставят прозрачност за научните изследвания, за набирането на средства и за изразходването им. Това съобщение показва как BI допринася за образованието на едно ново поколение от студенти и помага на колежи и университети се подобрят своите бизнес операции.

Университета на Небраска се състои от четири отделни кампуси и съвсем скоро разшири SAP системата си до системата на държавните колежи в Небраска. Университетът ще използва SAP BusinessObjects за да разшири възможностите за отчитане и в двете организации, за да осигури подобряване на анализа на различни източници на данни и представянето на бизнес информация на публиката чрез визуално атрактивни и лесни за тълкуване таблици. Университетът избра решенията BusinessObjects SAP (BI) заради тяхната простота. Сега ще бъде възможно да се предостави на служителите достъп до данните и интуитивен анализ на информацията, като по този начен се улеснява взимането на по-добре информирани решения. Като настоящ клиент на SAP, университетът ще може да използва и нови възможности за оценка на данните за планиране на ресурсите на предприятието (ERP). Xcelsius ® софтуер, интерактивно решение за визуализация на данните и част от BusinessObjects портфейла на SAP, ще позволят на администраторите да получат цялостен поглед над основните показатели за измерване и по този начен да могат да отговарят на бизнес запитвания само след един поглед. Внедряването на SAP софтуер в университета на Небраска обхваща всички аспекти на бизнес операциите и включва финансиране, управление на човешкия капитал и логистика.

"Комплектът от инструменти за отчитане SAP BusinessObjects портфолио предлага допълнителна гъвкавост и възможности при отчитането на данните, включително способността да направи таблица на управлението на информацията", каза Дейвид Лехнер, вицепрезидент за бизнес и финанси в Университета в Небраска. "Нашата общност от потребители очаква с нетърпение да прилага знания си за Crystal Reports софтуер, докато изучава възможностите на нови инструменти като SAP BusinessObjects Web Intelligence и Xcelsius."

Университетът Дюк, дългогодишен клиент на SAP, в момента е в процес на внедряване на част от услугата на SAP ® Relationship Management (SAP CRM) за набиране на средства. Ревизията на системата CRM е идеалният вариант за преминаване към нов набор от BI решения за справяне с този проблем. В допълнение към докладите за набираните средства, Дюк планира да използва Crystal Reports ® софтуер за по-добро разбиране на бюджета, човешките ресурси, заплатите и финансите, включително спонсорираните изследователски програми и разходите. Администраторите ще използват тази информация, за да оптимизират организацията на университетските финансите. Пускането на Crystal Reports вече е започна, и е планирано да стартира до края на 2010 година.

"Crystal Reports ни дава важен допълнителен инструмент, за подобряване на отчетността към нашите потребители", заяви Тод Ор, помощник заместник-председател за административни системи, Университет Дюк. "Софтуерът дава възможността да се генерират форматирани доклади във всички функционални области, подкрепяни от SAP, в Дюк чрез нашата SAP среда. Като се има предвид дългогодишния ни история със SAP и SAP BI, за нас е важно да използваме за отчитане инструмент, който е част от BI решения от SAP. "

" Организациите за висше образование имат дълга история на партньорство със SAP BusinessObjects портфейл за премахване на пропуските в знанието и за опростяване на вземането на решения", каза Мардж Брея, изпълнителен вицепрезидент и генерален мениджър, Разузнаване и Платформа SAP NetWeaver Group, SAP AG. "Това ново разширяване на клиентите е доказателство за засилващата се важност на системите за бизнес анализ в областта на висшето образование. Университетите имат силно желание да се увеличи прозрачността на техните институции: услугите за студентите, приемът, финансите и подкрепата за възпитаниците. Решенията Business Intelligence от SAP ще им позволят да се преодолее информационното разделение между тези с "технически възможности" и тези с "професионална информация."

Искате да научите повече ? Пишете ни на sales@asap.bg или се обадете на телефон: 02/44751 15