• Сертификат ISO 27001: 2005
  • Сертификат ISO 9001: 2008
România România

Статии

SAP и Siemens подписват споразумение за ИТ решения в здравеопазването

09/12/2009

Siemens Healthcare и SAP AG подписаха споразумение, чрез което SAP ще препродава в избрани целеви пазари Siemens Healthcare Болнична информационна система (HIS) -това е водеща информационна системата на здравеопазването за клиничната обстановка, която ще помогне за повишаване на ефективността на здравните услуги и което ще допринесе за подобряване на грижите за пациентите. Дистрибуторът на споразумението, което разширява вече съществуващите отношения между Siemens и SAP в пазара на ИТ здравеопазването, дава възможност на доставчиците на здравни услуги да изберат по-цялостни и по-ефикасни софтуерни решения.

"Siemens и SAP се фокусират не само върху развитие на иновативни технологии за нашите клиенти, но и за създаване на партньорства, които помагат за опростяване на достъпа на клиентите до тези технологии," заяви Жанет Диллионе, главен изпълнителен директор на здравните услуги в Siemens здравеопазването. "С това ново споразумение и чрез присъствието на SAP в основните целеви пазари, можем да помогнем за създаването на една широка гама от решения, които да допринесат за подобряване на здравеопазването в световен мащаб."

Чрез новото дистрибуторско споразумение доставчиците на здравни услуги ще имат опростен достъп до иновативни информационни системи, които свързват административните и контролните функции като например плащанията, човешките ресурси, търпеливото управление и бизнес интелигентността (BI) с клинични процеси, като по този начин ще се помогне на клиентите да се възползват от по-голямата ефективност на бизнес софтуера за управление на ресурсите от SAP.

"Сегашните програми в много страни по света потвърждават, че информационните технологии се смятат за жизнено важно средство за модернизиране на здравните услуги, тъй като тя е основата на ограничаване на разходите и подобряване на качеството на медицинските грижи," каза Джон Папандреа, старши вицепрезидент на SAP Здравеопазването. "Информационните системи позволяват подобрения в бизнеса, но и клиничните функции играят важна роля за подобряването преди всичко на ефективността и качеството. SAP и Siemens са добре подготвени за изискванията на бъдещето, отнасящи се до нашите нарастващи ангажименти ".

Искате да научите повече ? Пишете ни на sales@asap.bg или се обадете на телефон: 02/44751 15