• Сертификат ISO 27001: 2005
  • Сертификат ISO 9001: 2008
România România

Статии

Правителството на Алжир модернизира данъчна система със SAP Софтуер

02/12/2009

Правителството на Алжир реши да модернизира своята данъчна система с въвеждането на нова IT среда. Целта на този IT проект, движен от Главната Данъчна дирекция (DGI) на страната , е да допринесе за подобряване на услугите за данъкоплатците и да се улесни електронното изпълнение на данъчните задължения. Техническата основа на новата система е комбинирането на SAP приложението - Данъчни приходи и управление с платформата на SAP NetWeaver технологията, както и използването на софтуерени инструменти за анализ. Главната Данъчна дирекция също има за цел по-ефективна борба с данъчните измами.

Софтуерът на SAP ще подпомогне взаимодействието между DGI и данъкоплатците. Други модули на системата ще поддържат регистъра и управлението на данъчни документи и формуляри. Софтуерът също така ще предостави възможност за данъкоплатците чрез уеб сайт да подават декларации за данък общ доход и да изтеглят данъчна информация.

Новата система се очаква да тръгне през 2012 г. и ще поддържа около 10 000 държавни служители в 54 провинциални дивизии и повече от 600 местни служби. Правителството на Алжир избра за свои партньори в изпълнението на този проект SAP и Испанската IT компания Indra.

Искате да научите повече ? Пишете ни на sales@asap.bg или се обадете на телефон: 02/44751 15