• Сертификат ISO 27001: 2005
  • Сертификат ISO 9001: 2008
România România

Статии

SAP и Intel с обща европейска инициатива за изследвания

21/09/2009

SAP Research Белфаст и Intel Labs Европа обявиха планове за стратегическо сътрудничество за изследвания. В рамките на сътрудничеството ще бъде сформирана съвместна SAP и Intel лаборатория в изследователския център на SAP в Белфаст , която ще извършва общи дейности за изследвания и развитие в ИТ сектора с фокус върху Cloud computing и устойчивите информационни технологии.

 

Изследователските дейности на SAP и Intel Collaboratory ще позволят на двете компании да продължат заедно своите настоящи изследователски проекти, уточниха от двете компании. Сътрудничеството има за цел да разработи ключови дейности за европейска наука, изследвания и развитие в Белфаст, Северна Ирландия.

Дългосрочната цел на SAP и Intel Collaboratory е да развие технологии в помощ на ефективното внедряване на т.нар. софтуер като услуга(SaaS), използвайки cloud технологии. Software as a Service променя начина, по който се предоставя софтуер на потребителите.

Очаква се Cloud Computing и SaaS да променят пазара на софтуер, като дадат възможност на потребителя да плаща според използването вместо сегашните стандарти, които изискват големи първоначални инвестиции за закупуването на цялостно софтуерно приложение. Според нов анализаторски доклад пазарът на cloud услуги може да достигне 150.1 милиарда евро до 2013 г.

Искате да научите повече ? Пишете ни на sales@asap.bg или се обадете на телефон: 02/44751 15