• Сертификат ISO 27001: 2005
  • Сертификат ISO 9001: 2008
România România

Статии

SAP и Novell обединяват GRC-софтуера с IT инфраструктурата

20/10/2009

Компаниите SAP и Novell обявиха разширено сътрудничество и ще интегрират продукти, имащи за цел да подпомогнaт организациите да работят със сложността в управлението на GRC (governance, risk and compliance) технологията.

Обединените функции на SAP и Novell дават възможност за по-холистичен подход до GRC и по-голям достъп до IT инфраструктурата. Споразумението поставя начало на по-близко сътрудничество между двете компании.

По думите на старши-вицепрезидента и генерален мениджър на SAP GRC Solutions Нарина Сипи, споразумението има за цел да обърне внимание на някои от големите предизвикателства на GRC днес.„ В днешно време, да съобщиш за нещо, което вече се е случило е много опасно", твърди Сипи. „Всеки би искал да има предварителна информация, когато нещо би могло да се случи и да съумее да го предотврати", обяснява Сипи.

Функциите на GRC могат да управляват базираните на GRC-процеси с помощта на SAP и non-SAP приложенията. Сега Novell ще допринесе с едно ново ниво на интегриран системен мониторинг на обeдинението с ивент мониторинг и управлението на идентичността, заяви директорът на ISM Solution by Novell Inc. Джей Рокс.

Функционалността на предлагания от Novell ивент мениджмънт сега дава възможност за мониторинг на мрежата за събития, смятани за потенциална заплаха и пропуска сигнали към интерфейса на SAP GRC. Мениджмънтът на идентичността работи чрез IT инфраструктурата и е обединен със SAP GRC.

Искате да научите повече ? Пишете ни на sales@asap.bg или се обадете на телефон: 02/44751 15