ASAP и Red Hat станаха официални партньори

ASAP и Red Hat станаха официални партньори

01/04/22


София, България, 1 април 2022г.

ASAP е сред водещите доставчици на персонализирани IT услуги в България. Днес компанията обяви, че е станала оторизиран партньор на Red Hat, която е сред световните лидери за доставка на корпоративни решения с отворен код, включително високоефективни Linux, облачни услуги, контейнери и Kubernetes технологии. ASAP ще предоставя софтуерни продукти с отворен код, които предлага щатската компания на малки и големи предприятия.

Благодарение на това партньорство, двете компании ще продължат да играят главна роля в осигуряването на бързи и надеждни софтуерни решения, с които да подпомагат успешно оптимизацията на бизнеса.

„За нас е голямо удоволствие и същевременно отговорност да работим съвместно с Red Hat и техните IT услуги. Решениятa, които предоставя Red Hat за съхранение, платформи на операционни системи, междинен софтуер, приложения, продукти за управление и поддръжка, обучение и консултантски услуги са оттук нататък и наш приоритет. Водещата ни цел е да осигурим на клиентите възможността да се възползват от високотехнологичните услуги и да се превърнат в лидери в сферата, в която се изявяват“, заяви г-н Петър Зюмбилев, Изпълнителен директор на ASAP.

За ASAP

ASAP стартира своята дейност през 2007 година и към момента е една от най-бързо развиващите се IT компании, ориентирани към бизнес решения. Компанията оперира на територията на България, Румъния, Албания и Македония, предлагайки широк спектър от услуги - поддръжка на компютърни системи, комуникационно оборудване за пренос на глас и данни, изграждане на VPN мрежи и системна интеграция, софтуерни услуги и много още. Сред партньорите на ASAP се нареждат водещи световни корпорации, сред които са SAP, Microsoft, Dell, Acer, Lexmark и Unify.

За Red Hat

Red Hat e американска дъщерна софтуерна компания на IBM. Основана през 1993 г., Red Hat предоставя утвърдени решения с отворен код, които улесняват работата на предприятията между платформи и среди, от основния център за данни до периферията на мрежата.