ASAP разработи изцяло нов сайт за Националния осигурителен институт (НОИ)

ASAP разработи изцяло нов сайт за Националния осигурителен институт (НОИ)

01/11/22


София, България, 01 ноември 2022г.

Водещата софтуерна компания ASAP, приключи още един успешен проект съвместно с Националния осигурителен институт (НОИ). Публичната институция вече може да се похвали с изцяло нов уеб сайт, базиран на най-новите технологии и тенденции в сферата на уеб дизайна.

„Липсата на достъпна и добре структурирана информация в областта на социалното осигуряване, понякога може да доведе до множество неясноти и проблеми. Водеща цел при разработката и проектирането на новия уеб сайт на НОИ беше да направим съдържанието на сайта достъпно за гражданите със съвременен дизайн и спазвайки всички изисквания за уеб сайт на държавна администрация“ – заяви г-н Петър Зюмбилев, Изпълнителен директор на ASAP.

Обновеният сайт има изчистен и подреден интерфейс с добре изградена структура, което улеснява дейностите на потребителите за бърз достъп до необходимата информация и справки. Разработени са нови функционалности, които осигуряват възможност ѝ на хора с увреждания да използват уеб сайта, конфигурирайки го за своите нужди.

За ASAP

ASAP стартира своята дейност през 2007 година и към момента е една от водещите IT компании, ориентирани към бизнес решения. Компанията оперира на територията на България и Румъния, предлагайки широк спектър от услуги – разработване на софтуерни продукти, поддръжка на компютърни системи, изграждане на VPN мрежи, системни интеграции, поддръжка на видеорадарни системи, видеонаблюдение и много други. Сред партньорите на ASAP се нареждат водещи световни корпорации, сред които са SAP, Microsoft, Acer, Dell и Ciscо.

За НОИ

Националният осигурителен институт (НОИ) е публична институция, която управлява държавното обществено осигуряване в Република България. НОИ администрира задължителното осигуряване за общо заболяване и майчинство, безработица, трудова злополука и професионално заболяване, инвалидност, старост и смърт. Институтът е създаден през 1995 г. със Закона за фонд “Обществено осигуряване” като правоприемник на Главно управление “Социално осигуряване”.