ASAP създаде мобилно приложение за подаване на сигнали за нарушения на служители на МВР

ASAP създаде мобилно приложение за подаване на сигнали за нарушения на служители на МВР

02/03/23


София, България, 2 март 2023 г.

Водещата софтуерна компания ASAP създаде ново мобилно приложение за подаване на сигнали за извършени нарушения от служители на МВР, което успешно бе интегрирано със съществуващото мобилно приложение на министерството. Приложението дава модерен и удобен начин на гражданите да подават сигнали за извършени неправомерни действия от служители на МВР. С няколко бързи и лесни стъпки всеки който е станал жертва или свидетел на корупция, може да подаде информацията за това през своя мобилен телефон 24 часа в денонощието.

„Реализацията на мобилното приложение беше изключително важно за нас, защото вярваме, че това не е просто поредният проект, а е нещо много повече – то е част от пътя към формирането на активна гражданска позиция и дух на нетърпимост към корупцията при гарантиране на сигурността, правата и интересите на всеки гражданин“, коментира управителят на ASAP г-н Петър Зюмбилев.

Новото мобилно приложение е едно съвременно и удобно средство за подаване на сигнали за корупция сред служителите на МВР, гарантиращо сигурност и защита на подателя на сигнала, гарантиране на неговите права, интереси и лични данни. Приложението е достъпно за операционните системи iOS и Android.

За ASAP

ASAP стартира своята дейност през 2007 година и към момента е една от водещите IT компании, ориентирани към бизнес решения. Компанията оперира на територията на България и Румъния, предлагайки широк спектър от услуги – разработване на софтуерни продукти, поддръжка на компютърни системи, изграждане на VPN мрежи, системни интеграции, поддръжка на видеорадарни системи, видеонаблюдение и много други. Сред партньорите на ASAP се нареждат водещи световни корпорации, сред които са SAP, Microsoft, Acer, Dell и Ciscо.

За Министерство на вътрешните работи /МВР/

Министерството на вътрешните работи /МВР/ е държавна институция на България с ранг на министерство. Грижи се за защитата на вътрешната и на националната сигурност, за борбата с престъпността, опазването на обществения ред и други. МВР се оглавява от политическо лице - министър, член на Министерския съвет на България. То е сред първите 6 български министерства, създадени на 5 юли 1879 г.