Министерство на външните работи официално представи новото  мобилно приложение, разработено от ASAP, „Пътувай информирано “

Министерство на външните работи официално представи новото мобилно приложение, разработено от ASAP, „Пътувай информирано “

05/12/23


София, България, 05 декември 2023 г.

Новото мобилно приложение на Министерството на външните работи “Пътувай информирано”, разработено от IT компанията ASAP, бе официално представено пред министри, дипломати и представители на медиите на специално събитие, провело се в зала „Джон Атанасов“ в София Тех Парк. Управителят на ASAP, г-н Петър Зюмбилев, също бе сред гостите на събитието по покана на вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.

„Ние показваме, че с данни, ресурс и дух на екип правим така, че България да се позиционира и в сферата на иновациите, и аз искам да поздравя специално Министерството на външните работи, че България днес на картата на Европа е единствената страна, която има мобилно приложение за информирано пътуване с чатбот“, заяви вицепремиерът Мария Габриел , която откри събитието.

По време на представянето, госпожа Христина Биджеранова изказа благодарности към екипа на ASAP за разработването на мобилното приложение „Пътувай информирано“.

По време на събитието гостите имаха възможността да участват в симулация на пътуване в чужбина чрез виртуална реалност и да разберат практическите ползи, които мобилното приложение предоставя.

За ASAP

ASAP стартира своята дейност през 2007 година и към момента е една от водещите IT компании, ориентирани към бизнес решения. Компанията оперира на територията на България и Румъния, предлагайки широк спектър от услуги – разработване на софтуерни продукти, поддръжка на компютърни системи, изграждане на VPN мрежи, системни интеграции, поддръжка на видеорадарни системи, видеонаблюдение и много други. Сред партньорите на ASAP се нареждат водещи световни корпорации, сред които са SAP, Microsoft, Acer, Dell и Ciscо.

За Министерство на външните работи

Министерството на външните работи ръководи, координира и контролира осъществяването на държавната политика на Република България в отношенията й с други държави, като осигурява поддържането и развитието на външнополитическия диалог, политиката на сигурност и двустранното, регионалното и многостранното сътрудничеството. Осъществява общата координация в областта на външната политика и международната дейност на Република България.