Почти една трета от потребителите на Windows 7 са преминали към Windows 10

Почти една трета от потребителите на Windows 7 са преминали към Windows 10

02/03/16


Интересът към Windows 10 нараства с всеки изминал ден и по последни данни новата операционна система на Microsoft е спечелила около половината от потребителите на Windows 7.

Според маркетингово изследване на StatCounter операционната система Windows 7 отчита спад на ползвателите си до 46.08% в полза на Windows 10. Най-новата операционна система на Microsoft постигна нов рекорд, като завоюва 14.86%  от потребителите.

С това постижение спокойно можем да заявим, че това е втората най-популярна операционна система в света.

Microsoft се надява да привлече още една голяма част от потребителите до юли месец, когато изтича кампанията за безплатно обновление от предходни версии на Windows към Windows 10.

Междувременно от тази година Microsoft започна нова фаза от стратегията за налагане на най-новата си операционна система. Windows 10 вече се предлага с всички десктопи и ноутбуци на база процесори Intel от шесто поколение.

Нова услуга на Microsoft ще ни защитава от патентни тролове в облака
28/02/17

Бързите темпове на развитие на облачните технологии постоянно създават нови възможности и представи, които позволяват на бизнеса да трансформира начина, по който доставя продукти и услуги. 

Научете повече
Нова интеграция между Skype for Business и 3CX
23/01/17

В началото на новата година 3CX и Microsoft зарадваха съвместните си клиенти с нова интеграция между Skype for Business и телефонната система 3CX...

Научете повече
Ускорете Вашия бизнес с FUJITSU PRIMEFLEX за SAP
05/10/16

Динамиката и необходимостта от непрекъсваемост на бизнес процесите изисква платформени решения...

Научете повече