Нова услуга на Microsoft ще ни защитава от патентни тролове в облака

Нова услуга на Microsoft ще ни защитава от патентни тролове в облака

28/02/17


Бързите темпове на развитие на облачните технологии постоянно създават нови възможности и представи, които позволяват на бизнеса да трансформира начина, по който доставя продукти и услуги. С всеки изминал ден тази трансформация до известна степен дигитализира всяка една компания от всеки един сектор на икономиката. И като част от дигиталния бизнес, компаниите следва да овладеят нови правни предизвикателства, пораждащи се в бума на дигиталната икономика.

Сред основните предизвикателства в облака технологичният лидер Microsoft нарежда рискът от нарушаване на патентни права. Microsoft притежава повече от двадесет години опит и обширна правна инфраструктура за управление на подобни рискове. С цел да защити интелектуалната собственост на своите потребители в облака, Microsoft лансира програмата Microsoft Azure IP Advantage.

 

Програмата се стреми да подпомогне една общност, която цени иновациите и инвестициите в облака. За да могат разработчиците на софтуер да се съсредочат върху кодиране, а компаниите да бъдат в състояние да отговорят на променящите се нужди на своите клиенти с ловкост, без да се притесняват за съдебни дела.

Това е цел, в която Microsoft, вярва че заслужава повече внимание, отколкото е получила до момента. От една страна, възможностите за икономика базирана в облака са огромни. Според изследователската компания Gartner облака ще генерира повече от $ 1 трилион в IT разходи до 2020 г., представлявайки една невероятна икономическа възможност за гражданите и бизнеса по целия свят.

Но в същото време е важно да се обърне внимание на нарастващия риск от съдебни дела за интелектуална собственост в облака. Само за последните пет години в Съединените щати е имало 22 на сто ръст на дела за интелектуална собственост в облака, отчита Boston Consulting Group. Както и броя на патентните тролове, които придобиват патенти в облака, се е увеличил с 35 на сто за същия период.

За да защити своите клиенти, програмата на Microsoft Azure IP Advantage ще включва следните предимства:

Разработчиците на облачни приложения, които използват Azure, включително и тези на база технологии с отворен код,, ще могат да разчитат на неограничени съдебни разходи и юридическа помощ от страна на Microsoft.

Потребителите на Azure ще имат на разположение 10 хиляди патента на Microsoft, за да се защитят от съдебни преследвания от страна на конкуренти или патентни тролове.

Клиентите, които ползват услуги в Azure за не по-малко от 1000 долара на месец, ще получат безплатно Microsoft Azure IP Advantage. 

Нова услуга на Microsoft ще ни защитава от патентни тролове в облака
28/02/17

Бързите темпове на развитие на облачните технологии постоянно създават нови възможности и представи, които позволяват на бизнеса да трансформира начина, по който доставя продукти и услуги. 

Научете повече
Нова интеграция между Skype for Business и 3CX
23/01/17

В началото на новата година 3CX и Microsoft зарадваха съвместните си клиенти с нова интеграция между Skype for Business и телефонната система 3CX...

Научете повече
Ускорете Вашия бизнес с FUJITSU PRIMEFLEX за SAP
05/10/16

Динамиката и необходимостта от непрекъсваемост на бизнес процесите изисква платформени решения...

Научете повече